SAMAT-toiminnan uutiskirje 3 /2018

Uutiskirje_3_2018_SAMAT.pdf

 

 

Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke järjestää Oivalluksia seksuaalisuudesta -viikonloppukurssin

pe-su 19.-21.10.2018 Urhatun leiri- ja kurssikeskuksessa Nokialla. (os. Urhatuntie 80, 37120 Nokia.)

Kurssi on tarkoitettu sinkuille ja parisuhteessa oleville erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Käsittelemme yhdessä ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen, sinkkuuteen ja parisuhteeseen liittyviä asioita.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Kynnys ry:n SAMAT -toiminnan kanssa. Jotta kukaan ei jäisi yksin, niin menossa mukana myös erityistason seksuaaliterapeutti (SSS) Tanja Roth SAMAT -toiminnasta sekä Pin-up -taiteilija Hilla Lehtimäki.

Ilmoittautuminen perjantaihin 5.10.2018 mennessä tästä linkistä

https://bit.ly/2MI7uUy

Voit ilmoittautua myös puhelimitse tai sähköpostilla. Kurssille otetaan 20 osallistujaa. Kurssille voi osallistua ympäri Suomea.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Omavastuuhinta on 40 €, mikä laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Hintaan sisältyvät täysihoito, ryhmävakuutus, ohjelma, materiaalit ja yleisavustus.

Kurssi alkaa perjantaina 19.10. klo 16.00 ja päättyy sunnuntaina 21.10. klo 16.00.

Tapahtuma Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen Facebook -sivuilla

https://www.facebook.com/events/1978467015786548/

 

 

Mintressi-projekti tulee Ouluun! 

Aspa-säätiön Mintressi-projekti on ollut mukana ehkäisemässä yksinäisyyttä ja virittämässä osallistujista lähtöisin olevaa harrastustoimintaa vuodesta 2016 lähtien. Nyt projekti on päättymäisillään ja on päätösseminaarien vuoro.

Kaikille avoin ja maksuton Mintressin ”Elämyksiä ja työpajoja” päätösseminaari järjestetään 31.10.2018 Scandic Oulussa klo. 12–17. Seminaari järjestetään yhteistyössä Kynnys ry:n SAMAT-toiminnan kanssa. Luvassa monipuolista ohjelmaa tarjoilujen kera.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Kynnys ry – SAMAT toiminta esittäytyy järjestöpisteellä avohoitotalolla

Paikka: OYS:in avohoitotalo, ala-aula. Kiviharjuntie 9. Oulu.

Tiedotteessa tarkemmat päivämäärät ja ajat, tervetuloa tutustumaan toimintaamme.

Järjestöpisteen_esittäytymis_tiedote_syys_2018.pdf

 

 

 

Seksuaali- ja lisääntymisterveystyö, koulutukset

ESO-koulutus 15op

 

Kohderyhmä:Erityisryhmien kanssa työskenteleville seksuaalineuvojille suunnatussa ESO-koulutuksessa (15 op), paneudutaan vammaisuuden moninaisuuden, vammautumisen, pitkäaikaissairauksien, harvinaisten sairauksien, vakavien sairauksien, neurologisten ja psyykkisten ongelmien sekä ikääntymisen huomioimiseen seksuaalineuvonnassa. Hakijalta edellytetään seksuaalineuvojan (30 op) opintoja.

ESO-koulutus sisältää avusteisen seksin koulutusosion, jonka tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää, mitä turvallinen seksissä avustaminen ja seksuaaliohjaus ovat. Opiskelija vahvistaa tieto-taitojaan turvalliseen seksissä avustamiseen, seksuaaliohjaukseen sekä seksuaalisuuden huomioimiseen palvelupäätöksissä, työyhteisön toimintamalleissa ja henkilökohtaisen avun tilanteissa.

 

Lue lisää: ESO_15op_OIK.pdf

Ilmoittautuminen kevään 2019 koulutuksiin avoinna nyt. Lisätietoa kouluttajilta:

Tanja Roth                                     Hilkka Putkisaari
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                       www.artera.info

 

Seksuaalineuvojakoulutus 30op 

ESO-koulutus 45op, erityistä seksologista osaamista vaativien ryhmien kanssa työskenteleville

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 45op ja lähiopetusta on yhteensä 26 päivää. Koulutuskieli suomi.

Kohderyhmät: Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon, kuntoutuksen, vammaistyön sekä nuorisotyön ja opetustoimen henkilöstölle, kasvattajille ja muille opintoja työssään tarvitseville. Hakijalla tulee olla sosiaali- tai terveysalan tai jonkin muun soveltuvan alan, vähintään korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto.

Tavoitteet: Koulutuksessa yhdistyvät 30op seksologian peruskoulutus (seksuaalineuvoja) sekä 15op ESO-opinnot, joissa suuntaudutaan erityisesti vammaisuuden moninaisuuden, vammautumisen, pitkäaikaissairauksien, harvinaisten sairauksien, vakavien sairauksien, neurologisten- ja psyykkisten ongelmien, sekä ikääntymisen huomioimiseen seksuaalineuvonnassa.

 

Lue lisää: Seksuaalineuvoja_koulutus__ESO_45op-2.pdf

Ilmoittautuminen kevään 2019 koulutuksiin avoinna nyt. Lisätietoa kouluttajilta:

Tanja Roth                                     Hilkka Putkisaari
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                       www.artera.info

 

Avusteinen seksi ja seksuaaliohjaus - vammaisuuden ja seksuaalisuuden moninaisuus

10.-11.10.2018 Lapin kesäyliopisto Rovaniemi

 

Aika ja paikka: Koulutus järjestetään Santasport Lapin Urheiluopiston tiloissa 10.-11.10.2018, ke klo 10-17 ja torstaina klo 9-16
Esittely:  Koulutus perehdyttää seksuaalisuuteen ja seksiin sekä edellä mainittujen turvalliseen mahdollistamiseen. Koulutus avaa vammaisuuden ja seksuaalisuuden moninaisuuteen liittyviä kysymyksiä eri näkökulmista, esim. vammaisuus, vammautuminen, vakava sairastuminen, pitkäaikaissairaudet, vakavat sairaudet ja ikääntyminen. Koulutuksessa pohditaan ajankohtaisia lainsäädännöllisiä näkökulmia suhteessa koulutuksen pääteemoihin.
Kohderyhmä:  Kaikki vammaistyötä tekevät, esim. henkilökohtaiset avustajat, ohjaajat ja valmentajat, seksuaalineuvojat ja terapeutit.

Osallistumismaksu: 349€, sisältäen opetuksen ja kahvit molempina koulutuspäivinä. Pyydä tarjous työyhteisöllesi, mikäli tulijoita on useampia.
Ilmoittautuminen: 30.9.2018 mennessä
sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautuminen on sitova. Tutustuthan perumisehtoihimme.

Lisätietoa:
koulutussuunnittelija Päivi Hinno, p. 0400 792 396, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää: Vammaisuuden_moninaisuus_-avusteinen_seksi_seksuaaliohjaus.pdf

Kouluttajat:

Tanja Roth                                     Hilkka Putkisaari
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.