Seksuaali- ja lisääntymisterveystyö

 

SAMAT-toiminta tuottaa koulutuksia vammaisia ja pitkäaikaissairaita henkilöitä työssään kohtaaville ammattilaisille. Koulutuksia tarjotaan myös vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille, jotka elävät perheenä ja perheessä on alaikäisiä lapsia. Vammaisille ja pitkäaikaissairaille suunnatuista koulutuksista ei peritä luentopalkkioita.

Luennot ja koulutukset räätälöidään aina kohderyhmän mukaan. Laadukkaiden ja asiantuntevien koulutusten sisältöinä on esimerkiksi tietoa vanhemmuudesta ja vammaisten vanhempien kohtaamisesta sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä koskevista asioista.

 

Seksuaalikasvatus 

 

SAMAT -toiminnassa teemme aktiivista työtä seksuaalikasvatuksen osa-alueilla, lasten, nuorten, aikuisten ja ikäihmisten seksuaalisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Työllämme tuemme myös vanhemmuutta ja isovanhemmuutta seksuaalikasvatuksellisissa kysymyksissä ja vanhemmaksi kasvamisen keskellä.

Työmme on maksutonta SAMAT -toimintaa kuuluuvaa Pohjois-Suomen alueilla toteutettavaa työtämme. Teemme sovitusti vierailuja muilla paikkakunnilla, tällöin perimme kulukorvaukset ja luentopalkkion. Luennot, alustustyö ja vertaisryhmät

 

Toteutamme yhteistyössä erityiskoulujen sekä asumispalveluyksiköiden ja kuntoutuslaitosten kanssa seksuaaliteemaisia vanhempainiltoja sekä nuorten vertaisryhmiä pyynnöstä. Järjestämme räätälöityjä luentoja, alustuksia ja vertaisryhmiä eri sairaus- ja ikäryhmien tarpeista lähtien. 


Ajanvaraukset ja lisätiedot 

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämistyö

Tanja Roth

Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Seksuaalikasvattaja (SSS) seksuaalineuvoja (SSS)

Kuntoutuksen ohjaaja AMK, kouluttaja - Kynnys ry

Puh. 040 940 1967

Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Perhetyö

 

Henkilökohtainen apu perheen näkökulmasta info

 

Info 45 min. Info on tarkoitettu pitkäaikaissairaille ja vammaisille vanhemmille sekä heidän läheisille. Lisäksi kohderyhmänä ovat opiskelijat.

Mitä henkilökohtainen apu on, kenelle ja miksi?

Mitä sisältää? Palvelusuunnitelma

Miten voidaan toteuttaa, eri mallit. 

SAMAT -toiminnan näkökulma henkilökohtaiseen apuun on suunnattu vanhemmille, jotka ovat pitkäaikaissairaita tai vammaisia ja heillä on  henkilökohtaisen avun tarve perheen arjassa. Myös lasta suunnittelevat vammaiset vanhemmat voivat saada tukea päätöksensä tueksi. Usein avun tarpeen ja laadun määrää voi olla vaikea hahmottaa, jos ei ole aiemmin käyttänyt henkilökohtaista apua.

 

Itsenäistyvän nuoren roolikartta keskustelun virittäjänä ja apuna

 

Käymme läpi viisi keskeisintä osa-aluetta, elämästä oppija, suhteiden hoitaja, itsensä arvostaja, rajojen asettaja ja arkipäivän pyörittäjä.

 

Aarrekartta voimaannuttajana kurssit

 

Peruskurssi 10 tuntia (2 tuntia itsenäistä toimintaa ennen kurssia)

Aarrekartan lyhytkurssit

Toteutus Ilta tai päivä, kesto 3 tuntia.

 

1. Tunnelmakartta

2. Unelmien aarrekartta

3. Voimaeläin aarrekarttamatka

4. Ryhmä aarrekartta

5. Perheen yhteinen aarrekartta, kesto 2 h. Tekemiseen osallistuu koko perhe, kartan tekeminen selkeyttää perheen yhteisen ajan käyttöä, yhteistä sopimista asioista ja antaa tukea yhteisille pääöksille. Kartan tekemiseen tilataan aika toimistoltamme, Ulla Sauvolalta.

 

Ajanvaraukset ja lisätiedot

Ulla Sauvola, sosiaaliohjaaja, kouluttaja HumAMK

Perhetoiminnan koordinaattori

Puh. 040 940 1968

Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.