Vapaaehtoiset toimijat ovat toiminnassamme kullanarvoisia.

Ilman heitä emme voisi toteuttaa toimintaamme ja palvella kohderyhmäämme siten, kuin heidän avullaan voimme.

Kiinnostaako Sinua vapaaehtoistoiminta?

Vapaaehtoiseksi toimijaksi meille voi tulla jos tuntee halua olla mukana toiminnassamme ja voi sitoutua aloittamisen jälkeen toimintaamme vähintään noin vuoden ajaksi.

Vapaaehtoistoimintaa voi tehdä paljon tai vähän, jokaisen vapaaehtoistoimijan antama apu ja tuki on meille yhtä arvokasta.

Toimijana voi olla monella eri alueella. Mukana tapahtumissa, ryhmissä vertaisohjaajana, lastenhoitajana, yleisavustajana tai kakun leipojana/ tarjoilujen järjestäjänä sekä apuna kirjallisissa töissä/ tiedotuksessa.

Vapaaehtoisten, avustajien, lastenhoitajien ja vertaisten koordinointi SAMAT- perhetoiminnassa

Vapaaehtoisten, avustajien, lastenhoitajien ja vertaisten ohjaus SAMAT- toiminnassa kuuluu perhetyön koordinaattorin työnkuvaan. Ohjaus perustuu vapaaehtoisten eettisiin periaatteisiin toimittaessa lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa. Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvistä asioista vastaa seksuaaliterapeutti.

Lastenhoitajille ja yleisavustajille maksetaan sovittaessa palkkio, jolloin heidän kanssaan tehdään normaali työsopimus. Joskus vapaaehtoisille maksetaan kulukorvausta toimintapaikalle tulemisesta. Toiveena on, että myös palkallista toimintaa toteuttavat henkilöt, olisivat välillä mukana myös täysin palkattomassa vapaaehtoistoiminnassa.

Haastattelu ja koulutus tehtäviin

Vapaaehtoiset, yleisavustajat, lastenhoitajat ja vertaistoimijat haastatellaan heidän tullessaan mukaan toimintaan. Toimintaan mukaan hyväksytyt toimijat kirjoittavat vaitiolosopimuksen ja heidän kanssaan käydään läpi vapaaehtoistoiminnan eettiset periaatteet.

Vertaisohjaajana toimiville järjestetään vertaistoiminnan peruskurssi. Toiveena on, että kaikki vertaisohjaajana toimivat suorittaisivat vertaisohjaajien peruskoulutuksen. Koulutuksen järjestää perhetoiminnan koordinaattori.

Vapaaehtoisina toimivien toivotaan osallistuvan vapaaehtoistoiminnan resurssikeskuksen (VARES) järjestämille vapaaehtoistoiminnan kursseille. (joko info-tilaisuus tai viikonloppukoulutus) omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnan infoista ja peruskursseista saa Varesverkoston kautta: https://www.varesverkosto.fi/

Toimijoille tarjotaan myös muita kouluttautumismahdollisuuksia, joihin toivotaan aktiivista osallistumista.

SAMAT- Vapaaehtoistoiminnan tuki

Perhetyön koordinaattori järjestää kaikille vapaaehtoisille yhteisiä toiminnanohjaus tapahtumia. Toiminnan tukeminen mahdollistaa vapaaehtoisvoimin toteutetun toiminnan jatkuvuuden, kehittymisen ja laadun. Toimijoiden tukeminen mahdollistaa kasvun vapaaehtoistoimijana. Jokaisen toimijan oma kasvuprosessi on yksilöllinen, niin ovat myös heidän tarpeensa tuelle. SAMAT- perhetoiminnassa ajatellaan, että vapaaehtoistoimijaan panostettu tuki, huolenpito ja arvostus palautuvat heidän kauttaan aina perustasolle: vapaaehtoisen toiminnan vastaanottajalle, sille, joka saa avun ja tuen vapaaehtoistoiminnan kautta.

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota yhteyttä. Mietitään yhdessä juuri sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä.

Yhteyshenkilö:

Ulla Sauvola, perhetoiminnan koordinaattori

Puh.040 940 1968 

Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.